Det begyndte med en studiegruppe ...

I slutningen af 1960'erne mødtes 10 unge i København til lidenskabelige diskussioner om troen i det, de kaldte Teologkredsen. De læste bibeltro litteratur fra udlandet, og det kom til at præge dem. I deres teologiuddannelse ønskede de en videnskabelig åbenhed overfor forskellige synspunkter, og de syntes, universitetet var for lukket. De følte ikke, at de kunne komme til orde med deres teologiske holdninger, som de hentede fra Amerika, Canada, England og flere af de skandinaviske lande.

En kampklar ungdomsgruppe besluttede nu at oprette et alternativt studiemiljø med eget bibliotek og undervisning. Den 11. oktober dannede 16 unge fra Teologkredsen begyndelsen til DBI.

Det blev til fuldt udbyggede bacheloruddannelser

I dag driver DBI to bacheloruddannelser gennem FIUC-CPH - den københavnske afdeling af Fjellhaug International University College i Oslo. Der er sket meget siden teologkredsen drømte stort i 1972. Også mere, end de dengang turde drømme om.

I dag har DBI en fuldt udbygget lærerstab med 2 professorer, doktorer, lektorer og adjunkter til at dække teologiens forskellige fagområder. Ligesom i 1972 satser DBI på at drive videnskabelig forskning på Bibelens grund - fordi der er brug for veluddannede bibeltro teologer i kirkens arbejde i Danmark og i udlandet.

Kerneværdier

DBI har tre kerneværdier, der gennemsyrer uddannelsen, forskningen og hele miljøet på DBI:

  • Tillid til Bibelen

  • Glæde over evangeliet

  • Kærlighed til mennesker

Det er et pejlemærke for underviserne og for de færdiguddannede, der skal ud og tage fat på arbejdet i kirker og organisationer - nationalt og internationalt.

Center for Teologi i praksis

DBI driver et center for teologi i praksis - vi kalder det CTIP - det er teologi i hverdagstøjet.
CTIP arrangerer kurser og undervisningsforløb for kristne menigheder og fællesskaber rundt om i hele Danmark.

  • Forkynderkurser

  • Mentorordning for nye forkyndere

  • Temadage med undervisning i fx skabelsen, etiske problemstillinger, Søren Kierkegaard mv.

Find resurser, bestil foredrag og læs mere om, hvad CTIP kan tilbyde.

Samarbejdspartnere

DBI arbejder sammen med en række danske og internationale organisationer.

Undervisningsmæssigt arbejder vi tæt sammen med Fjellhaug International University College, Oslo, samt Menighedsfakultetet, der driver FIUC-Aarhus.

Kontakt
Dansk Bibel-Institut
Leifsgade 33, 6.sal
2300 København S
Tlf.:33 13 55 00
Følg os